16 september 2007

Les 14/9

HET WERKWOORD IN DE ZIN HERKENNEN
Even wakker worden met een concentratiespel en vervolgens werden we getracteerd op een overweldigende boekbespreking van Jitze. Als je van een spannend boek houdt, dan moet je "De brief voor de koning" echt eens lezen! Wat Jitze schreef lees je onder reacties.
Aan de hand van ons eigen beroepenboek konden we leren wat het werkwoord in de zin was (een piloot vliegt, een zangeres zingt...) In Taaljournaal hebben we trendy taal en dialecten omgezet in gewoon Nederlands. Dit is huiswerk voor degene die er niet was: taaljournaal Hoofdstuk 4, maak opgave 3 en 6. We gaan de spreekwoorden uit opgave 6 behandelen in de volgende les! Het huiswerk voor degene die er wel waren is 2 bladzijden uit je woordenschatboek.

1 opmerking:

Carmen de Bruijckere zei

De brief voor de koning geschreven door Tonke Dragt.
Tiuri moet en brief aan en koning geeven van en ander land hij moet over bergen en door bosen lopen maar eindlek is hij aan de overkant van de bergen. En paar dagen laater is hij in de stat van de koning maar dan vort hij over vallen door en vijant. De vijant vort gevangen en Tiuri mag naar de koning toe. Uit